TOP

Hans Ubbink showt nieuwe zomercollectie 2013

Hans Ubbink showde gisterenmiddag 2 juli zijn zomercollectie in de stijlvolle zalen van Het Grachtenhuis Amsterdam. De ontwerper liet zich inspireren door de intieme Parijse salonpresentaties van de jaren 50 & 60.

Mannen gaan deze zomer perfect gekapt en tot in detail gestyled in shirts met bijpassende das en strikje. Naast de slank gesneden jasjes, shirts en pakken duikt een ruimer beeld op, wel altijd gecombineerd met slanke broeken zodat het nooit lomp en grof wordt. Zoals altijd kiest de ontwerper voor ongebruikelijke details, dessins en kleurcombinaties.

Stoffen
Voor de collectie zijn vooral luxe, soepele stoffen gebruikt: mohair, katoen en linnen in combinatie met zijde, wol/cashmere mixen, cupro, lamsleer en Egyptisch katoen als crêpe of juist double twisted. De stofstructuren lopen uiteen van lichtjes gematteerd satijn tot ingetogen, naar onrustig ogend gewassen crêpe. Kleuren zijn zowel ingetogen als uitgesproken: parelgrijs, krijtwit, nachtblauw, chocoladebruin, asfalt, zwart met accenten van aquamarijn, cognac, vanille, poederroze, maar ook grasgroen, zalmroze en geel, ook in leer.

Prints
Dit zomerseizoen ontbreken ook de uitgesproken signature dessins niet; sterk grafisch, in duotonen of full color en ook fotografisch. Naast de elegantie en perfectie is er ruimte voor de gewassen, casual zomerlook, gecreëerd door bijzondere verftechnieken zoals dip-dye, tie-dye, cold-dye en old-dye. Ook voor deze look gebruikt Hans luxe zijdes, satijn of crêpe in katoen. Klassieke strepen in shirts en strandbroeken krijgen een extra dimensie door de gekleurde dip-dye effecten. Het cold-dye effect voert een duidelijke boventoon.

Vrouwenlijn
Hans Ubbink combineert jurken en rokjes met korte, slanke of semi wijde jasjes waarvan de slanke reversvormen refereren naar de punkjaren. Daarnaast maakt het lichte en soepelvallende vrouwenkostuum een comeback, bijna klassiek maar met een duidelijke eigentijdse snit en twist.

Lees een uitgebreid profiel over Hans Ubbink in Textilia 14/15!