TOP

Hans Ubbink showt nieuwe zomercollectie 2012

Hans Ubbink showde gisterenavond 27 juni zijn nieuwste zomercollectie 2012 in een oude scheepswerf in Amsterdam Noord. De designer liet traditiegetrouw een casual en dresscollectie zien met veel soepel vallende shirts, tunieken en glanzende jasjes.

Voor zijn show koos Hans Ubbink dit keer opnieuw een bijzondere locatie uit: de oude, verweerde scheepswerf, de Lasloods, in Amsterdam Noord. In deze industriële setting showde de designer zijn nieuwste zomercollectie voor mannen en vrouwen.

Voor de mannen
De mannenmodelijn van Hans Ubbink bestaat uit veel soepel vallende shirts met wijde, ronde halzen. Veelal gecombineerd met lichte 5-pockets die voorzien zijn van een roestige, verwassen look. De kleuren weet de designer perfect op elkaar af te stemmen met pastelblauw, zachtroze en aardebruin. Ook liet Ubbink, zoals we van hem gewend zijn, veel tone-sur-tone zien waarbij de kleuren van het overhemd, kostuum en stropdas net één tint van elkaar verschillen. Door ook te spelen met verschillende materialen, zoals een glanzende zijde jasjes, dunne katoenen overhemden en verwassen katoenen broeken, creëert hij een nonchalante en toch ook elegante samenhang. Hans Ubbink is Hans Ubbink niet als hij geen details laat zien. Dit keer was zijn eyecatcher een jasje met roestige vlekken dat aan de onderkant voorzien is van bloemenprint, die subtiel vervagen in de stof.

Voor de vrouwen
Het eerste gedeelte van de vrouwenmodecollectie bestond uit veel dunne transparante blouses, soms opgesierd met een grote sierlijke strik om de hals of speelse polkadot prints. Ook hier brengt de designer een flink aantal mooie pasteltinten die perfect op elkaar zijn afgestemd. Elegant en liefelijk zijn de tuniekachtige, zijde jurkjes met bloemenprints, pittig zijn de hotpants met daaronder torenhoge hakken. Heftig is het colbertjasjes op oranje gestreepte rokken met hoge tailles. Ook bij de vrouwenmodecollectie toont Hans Ubbink zijn oog voor detail. Zo wordt een simpel truitje ineens een stuk interessanter wanneer de sluiting met knoopjes naar de achterkant verplaatst is, en nonchalant los hangt.

Bekijk de fotoreportage van de mannen- en vrouwenmodecollectie hiernaast.