TOP

Halfjaarcijfers Forum Group: +2%

Forum Group sluit het eerste halfjaar goed af. De omzet van de inkooporganisatie steeg de laatste zes maanden met 2 procent. Dit is in het bijzonder te danken aan de specialisten, die het winnen van de merken.

De totale omzet vanuit de 50 bestaande leden met in totaal 60 vestigingspunten, kwam uit op een plus van 2 procent. Binnen de verschillende productgroepen waren het vooral de colberts die het goed deden met een plus van maar liefst 19 procent. Ook met shirts werd een omzetplus gerealiseerd van 6 procent. Pantalons behaalde een kleine plus van één procent. Minder goed presteerde de jack (-2%) en bonnetterie (-4%). Ook bij Forum Group staan kostuums onder druk met een min van zes procent.

De reden:
Directeur van de inkooporganisatie, Hans Gaillard, zegt over de cijfers: “Opvallend is dat merken het relatief slecht presteerde. De specialisten, zoals broeken- en shirtleveranciers deden het beduidend beter. Daaruit kun je concluderen dat de consument minder geïnteresseerd is in merken. Reden hiervoor is dat sommige te weinig vernieuwen.”