TOP

Go Fug Yourself: Amerikaanse blog over wansmaak van sterren

Veel beroemdheden worden gekleed door een stylist of merk als ze naar een première of ander belangrijk event gaan. Toch zou je dat in sommige gevallen niet zeggen. De Amerikaanse website Go Fug Yourself blogt dagelijks over sterren die met hun outfit de plank compleet misslaan.

Het begon als tijdverdrijf, maar als snel werd de blog van Jessica Morgan en Heather Cocks steeds populairder. De bloggers staan bekend als de ‘Fug Girls’ en schrijven dagelijks met veel sarcasme, humor en zelfspot over de kledingkeuze van onder andere Lindsay Lohan, Paris Hilton en andere beroemdheden.
Daarnaast trekken ze ook de kledingstijl in twijfel van sterren die door de media vaak als stijlicoon worden gezien zoals Micha Barton, Sienna Miller en Mary-Kate Olsen.

Fug Award
In Amerika is Go Fug Yourself inmiddels ontzettend populair geworden. Heather en Jessica schrijven voor verschillende tijdschriften en kranten. Daarnaast verschijnen hun blogs ook in boekvorm. Ook benoemen ze wlk jaar een beroemdheid die ‘fuglier’ gekleed is dan wie dan ook. Bezoekers van de website mogen hier op stemmen. Verder wordt er elk jaar een ‘Fug Award’ uitgereikt .

Fantastically ugly
De bloggers gebruiken het woord ‘fug’ als ze een outfit niet geslaagd vinden. Dit zou volgens hen een afkorting zijn van ‘fantastically ugly’. De schrijvers vinden het jammer dat sterren genoeg geld hebben om er mooi gekleed uit te zien, maar hier vaak toch niet in slagen. Met hun blog willen mensen laten zien dat je niet rijk of beroemd hoeft te zijn om er leuk uit te zien, het gaat om stijl.