TOP

GFK: kledingaankopen stabiel in april 2011

In april 2011 zijn de bestedingen aan mode in Nederland gelijk gebleven aan de bestedingen aan mode in april 2010. Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau GFK. Het aantal gekochte stuks is gedaald; het gemiddeld besteed bedrag is gestegen.

Voor de zelfstandige modezaken was april een moeilijke maand: hier werd volgens GFK 10% minder uitgegeven aan kleding ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door een daling in het aantal gekochte stuks (-13%); het gemiddeld besteed bedrag is wél licht gestegen. Bij de overige aankoopkanalen zijn de bestedingen juist licht gestegen (+3%) ten opzichte van april 2010. Het aantal gekochte stuks is licht gedaald (-3%); het gemiddeld besteed bedrag is ook hier gestegen.

 

Kwartaalcijfers

Ook in de periode februari t/m april 2011 zijn de bestedingen aan mode stabiel gebleven ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Het aantal gekochte stuks is gedaald; het gemiddeld besteed bedrag is dit kwartaal gestegen. Zowel de bestedingen aan vrouwenmode, bodyfashion en mannenmode zijn stabiel gebleven. In het segment kindermode zijn de bestedingen afgenomen (-6%), vooral door een daling van het aantal gekochte stuks.