TOP

Gezien op Kleine Fabriek: nieuw label Rumbl

Vanaf januari 2013 ligt er een nieuw label in de rekken: Rumbl. Het merk richt zich op kleding voor kids van 2 tot 14 jaar en is van Vasa International. Dat staat onder andere bekend staat van merken als Doerak, bla bla bla en Rabbibs. Rumbl werd gelanceerd met de zomercollectie 2013 tijdens de Kleine Fabriek in Amsterdam. De merknaam Doerak blijft in de toekomst alleen behouden voor communie- en feestkleding voor kinderen.

Vasa had een duidelijke reden voor het ontwikkelen van een nieuw merk. Productmanager Elke van Schoorisse legt uit: “Doerak is een leuk klinkende naam, maar blijft toch in de eerste plaats een typisch Nederlands woord. Bij onze noorderburen gaat het vaak over de tong, maar in België heeft het geen betekenis. Ook de internationale expansie van het merk werd hierdoor afgeremd. Omdat de feest- en communiecollectie tevens een eigen identiteit heeft, dringt een nieuwe aanpak van de reguliere collectie zich op.” Na een marktanalyse heeft een nieuw stylingteam het Rumbl collectie-DNA ontwikkeld.

Zomercollectie
Woorden die goed passen bij de zomercollectie van Rumbl zijn originaliteit, humor, kwaliteit en intense kleuren. Voor de meisjes zijn er geweven bloemendessins, frisse ruiten, leuke t-shirts met glitterprints en gekleurde denims. Bij de jongens is er een mix tussen casual en sportief met t-shirts met vintagelook en stoere sweaters met canvasapplicaties.