TOP

Geox opent met Red Bull Racing pop-up store

Op de vijfde verdieping van het luxe warenhuis Harrods verschijnt deze zomer een Geox pop-up store. De limited-edition replica's van de officiële Red Bull Racing schoenen zijn hier exclusief te koop.

In Formule 1 is oververhitting een cruciaal probleem, niet alleen voor de raceauto’s, maar ook voor de piloten. Hoge temperaturen, spanning en fysische stress veroorzaken hevige transpiratie, die het uithoudingsvermogen van de piloten behoorlijk onder druk kan zetten. Tijdens een Grand Prix verliezen piloten ettelijke kilo’s aan transpiratievocht, dat in hun kledij en schoenen gaat vastzitten. Schoenenmerk Geox ontwierp daarom samen met het winnende team van het dubbele wereldkampioenschap van 2010 een ‘ademende’ raceschoen.

Kangoeroeleer

De Geox Red Bull raceschoenen zijn gebaseerd op de hoogtechnologische en FIA-gehomologeerde schoenen van het officiële Formule 1 team en beschikken over het ultra-ademend NET-systeem. De kangoeroeleren raceschoenen zijn gemaakt in Italië en zouden volledig brandvrij zijn waardoor ze uitermate geschikt zijn voor Formule 1-piloten en beroepschauffeurs.

Alledaagse versie

In de Geox pop-up shop kunnen consumenten ook terecht voor de alledaagse versie van de schoenen namelijk de Geox Red Bull Racing Collection. Deze collectie bestaat uit schoenen voor dames, heren en kinderen voor zowel dagelijks als sportief gebruik.