TOP

Gelijmde jeans wint Dutch Design Award mode

De Gluejeans van G+N won afgelopen weekend een Dutch Design Award in de productcategorie accessoires & mode.

Bijzonder aan de Gluejeans van G+N is dat hij volledig aan elkaar gelijmd is in plaats van gestikt met de naaimachine. Op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam is een tijdelijke Red Light Fashion pop-up store waar je de gelijmde jeans kunt passen en kopen.

De Gluejeans is handgelijmd, maar wel ijzersterk dankzij het gebruik van een speciale lijm die is bestand tegen hoge trekkracht en vele wasbeurten. De naden worden geaccentueerd door de lijmranden, die in verschillende kleuren kunnen worden aangebracht. De denim is voorzien van een speciale coating, waardoor de lijm niet in de stof trekt en de denim soepel blijft. Om de exclusiviteit te bewaken wordt de broek in een beperkte oplage uitgebracht. De ontwerpers willen in de toekomst meerdere jeansmodellen en andere gelijmde kledingitems op de markt brengen.

De grote overall winnaar van de Dutch Design Awards zijn Christien Meindertsma en Julie Joliat met het boek PIG 05049, het resultaat van een driejarig onderzoek naar welke producten van een varken worden gemaakt.