TOP

Gekte om Diesel-jeans (mét video)

De Dirty Thirty jeans die Diesel eenmalig verkocht ter ere van het 30-jarige jubileum heeft een ware gekte gecreëerd. In de winkel op de Heiligeweg in Amsterdam ontstond vrijdag een heuse stormloop op de speciale jeans. Was het de prijs (slechts 30 euro!) of was het omdat het gaat om een limited edition?

Sommige Diesel-fans lieten niets aan het toeval over en lagen donderdagavond om acht uur al voor de deur van de Amsterdamse winkel om vrijdagochtend als eerste te kunnen toeslaan. Niet voor niets, want er waren ‘slechts’ 350 van deze limited edition jeans te koop in Amsterdam. Bovendien kregen de eerste kopers ook kaarten voor de Diesel xXX verjaardagsparty zaterdagavond. Binnen anderhalf uur waren alle broeken uitverkocht. Ook in de Diesel-winkels in andere landen had de actie succes. Binnen twee uur was de verjaardagsjeans wereldwijd volledig uitverkocht. In Azië leek de gekte het ergst. De winkel in Tokio moest even dicht om de menigte tot bedaren te brengen en in Peking moest de politie er aan te pas komen om het gevecht te sussen voor de laatste jeans, die uiteindelijk door een loting werd verkocht. Ook op de webshop van Diesel was de limited edition vanaf vrijdagochtend 10 uur te koop. Door het gigantische aantal sitebezoekers lag de site meermalen plat en ook hier was de voorraad binnen twee uur uitverkocht.

Mis gegrepen? Inmiddels staan er tientallen Dirty Thirty jeans op Marktplaats, waar er zelfs 100 euro voor wordt geboden!

Bekijk hier het filmpje van de stormloop op de Diesel jeans!