TOP

G-Star verliest zaak tegen PepsiCo

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren de vorderingen van G-Star tegen PepsiCo afgewezen. De colafabrikant mag de naam Pepsi Raw wel voeren in het Verenigd Koninkrijk.

Het Nederlands jeansmerk G-Star daagde het Amerikaanse PepsiCo voor de rechter omdat Pepsi met de introductie van het nieuwe drankje Raw, volgens G-Star inbreuk maakt op haar merk. G-Star eiste dat de colagigant in heel Europa het gebruik van Raw voor haar producten staakt en de naam en verpakking van het nieuwe drankje aanpast. De rechter heeft echter bepaald dat het verbod voor het Verenigd Koninkrijk niet geldt.

De rechter stelde G-Star niet in het gelijk omdat PepsiCo tijdens de zitting op 1 december verklaarde dat ze in Europa, behalve in het Verenigd Koninkrijk, Pepsi Raw niet zullen voeren. Mocht de colafabrikant hier toch toe overgaan, dan zullen ze G-Star hier ruim van tevoren van op de hoogte stellen, zodat het jeansmerk dan alsnog actie kan ondernemen.

De rechter heeft de situatie in het Verenigd Koninkrijk beoordeeld en meent dat G-Star onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat het merk Raw van G-Star in de UK bekend is. G-Star is echter van mening dat Raw ook in het Verenigd Koninkrijk een bekende merknaam is en zal dat zowel in de bodemprocedure als in een mogelijk hoger beroep aantonen.