TOP

Filling Pieces ontwerpt sneaker voor sportmerk van rapper Tinie Tempah

Het Nederlandse label Filling Pieces heeft de schoenen ontworpen voor de zomercollectie 2019 van What We Wear, het sportmerk van rapper Tinie Tempah.

Op 11 juni 2018 – tijdens London Fashion Week – vierde Tinie Tempah het 1-jarig bestaan van zijn sportmerk What We Wear met een nieuwe collectie. Voor zomer 2019 is de Engelse rapper een speciale samenwerking aangegaan met zijn vriend Guillaume Philibert, oprichter en creative director van het Amsterdamse sneakermerk Filling Pieces. De geel-witte sneakers waren onder bijna elke outfit te zien.

Ook heeft Tinie Tempah Daily Paper ingeschakeld voor de nieuwe What We Wear-collectie. Het Amsterdamse mannenmodemerk heeft meegeholpen met het ontwerpen van de kledingstukken.

WWW SS19

De nieuwe collectie van What We Wear valt samen met de start van het WK voetbal. “De sport heeft hetzelfde doel als deze collectie: entertainen op het gebied van vaardigheid, techniek en individualiteit”, schrijft het merk in een persbericht. De inspiratie voor de collectie kwam niet alleen van de sport en de iconische spelers, maar ook de Engelse lifestyle rondom voetbalvandalisme. “Deze subcult is heel anders dan al het andere dat is gekoppeld aan het moderne spel. De focus ligt op wat je draagt, de muziek waar je naar luistert en de mensen met wie je speelt, in plaats van het spel zelf.” Denk bij de collectie aan bij elkaar passende shirts en shorts, trainingspakken en trenchcoats uit de jaren ’70 tot ’90.

Filling Pieces X Tinie Tempah What We Wear2