TOP

Fashion Event op Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 09-09-09 is de landelijke Dag van de Duurzaamheid en een groot aantal organisaties en bedrijven haken hierop aan. Ook in de mode. Zo is er in Arnhem een Awearness Fashion Event.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 9 september aanstaande wordt in het Huis der Provincie in Arnhem het Awearness Fashion Event gehouden. Tijdens deze middag staat duurzame kleding in de spotlights,  met een modeshow met de collecties van Brennels, Rianne de Witte en Von Winckelmann, maar ook met een paneldiscussie (met oa Modint en Fair Wear Foundation). Een interessante middag voor inkopers, producenten, ontwerpers, overheden én consumenten.

Verder houdt MVO Nederland open huis in het kantoor in Utrecht en kunnen ondernemers met MVO-ambities vrijblijvend een bezoekje brengen en zich laten informeren. Op dinsdagavond 8 september is kick-off event Nacht van de Duurzaamheid in Amersfoort, waar de eerste resultaten worden gepresenteerd van het project ‘MVO, dat doe je zó!‘.

Made-By doet niet mee aan de Dag van de Duurzaamheid. Vorig jaar in oktober was er nog de Week van de Duurzame Mode. Wel heeft Made-By op 28 oktober een consumentenactie in de stationshal van Utrecht CS, met een megagrote waslijn waarop reizigers een ‘fout’ kledingstuk kunnen hangen in ruil voor een ‘goed’ T-shirt. Bovendien is er op 16 december ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan een conferentie in Grand Hotel Kransnapolsky in Amsterdam.