TOP

Fashion Cloud neemt Stockbase over

Fashion Cloud lijft Stockbase in. Oprichter Stephan Bliek blijft als ambassadeur aan het techbedrijf verbonden. De partijen willen elkaars netwerk gebruiken om meer merken en retailers ‘slimmer’ te laten samenwerken, zegt mede-eigenaar Alies ter Kuile. “Met als doel de digitalisering in de markt te versnellen.”

Fashion Cloud richt zich net als Stockbase op ‘longtail e-commerce’-oplossingen, zij het op veel kleinere schaal, licht mede-eigenaar Alies ter Kuile telefonisch toe. “We willen elkaars netwerk gebruiken om meer merken en retailers te koppelen, met als doel de digitalisering in de markt te versnellen.” “We geloven in een toekomst waar leveranciers en winkeliers op zoveel mogelijk manieren slim samenwerken”, voegt mede-eigenaar David Schaap van Fashion Cloud toe. “Met deze stap is die toekomst dichterbij gekomen.” Het bedrijf doet geen uitspraken over het overnamebedrag.

Digitaal informatie uitwisselen

Fashion Cloud verbindt meer dan 15.000 retailers en 500 merken door heel Europa via een digitaal b2b-platform, waar mode- en schoenenbedrijven product- en salesdata en marketingmateriaal kunnen uitwisselen. Aan het platform zijn verschillende digitale hulpmiddelen gekoppeld, zoals een ‘order area’ voor nabestellingen, de inkoopapp Orderwriter en de voorraadapp Clara, waarmee een ontbrekende maat of kleur tijdens verkoopgesprekken direct uit voorraad kunnen worden nabesteld. Het bedrijf heeft fysieke locaties in Amsterdam en Hamburg en satellietkantoren in Denemarken, Frankrijk en Italië.

Voorraadbeheer innoveren

Stockbase richt zich specifiek op het innoveren van voorraadbeheer. Het platform verbindt de voorraden van meer dan 200 merken met de e-commerce omgeving van honderden (omnichannel) retailers, zodat zij daar een breder aanbod kunnen laten zien zonder extra inkooprisico. Daarbij faciliteert Stockbase zowel dropshipment- als b2b-leveringen. In tegenstelling tot Fashion Cloud is het techbedrijf op dit moment alleen in de Benelux actief. “Met de overname bereiken we in één keer een lang gekoesterde Europese footprint”, laat oprichter Stephan Bliek weten. “Het stimuleren van samenwerking in de keten, waarvoor Stockbase ooit is opgezet, krijgt hiermee een extra impuls.” Bliek blijft naast zijn functie als commercieel directeur bij softwarebedrijf ACA aan Stockbase verbonden als ambassadeur, maar zal verder geen actieve rol meer vervullen. Klanten van Stockbase houden voorlopig hun bekende contactpersonen.

Op de foto, v.l.n.r.: David Schaap (Fashion Cloud), Alies ter Kuile (Fashion Cloud), Stephan Bliek (Stockbase) en Martin Bruecher (Fashion Cloud). Foto via Fashion Cloud