TOP

Eigen winkel Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum

Officieel nog niet geopend, maar de deuren van de nieuwe winkel van Van Slobbe en Van Benthum staan al wel op een kier in de Amsterdamse Jacob Obrechtstraat.

Van Slobbe en Van Benthum willen de komende weken proefdraaien voordat de twee verdiepingen tellende winkel voor het publiek opengaat. De winkel heet ‘NL=New Luxury’.

Het ontwerp van de winkel is van EventArchitectuur, een bureau dat volgens het persbericht werkt op basis van constructieprincipes. De ruimte van Orson + Bodil en Alexander van Slobbe roept de suggestie op van een salon terwijl de ruimte voor Van Benthum veel abstracter is.

Van Slobbe: “Onze salon aan de gracht was prachtig maar hoogdrempelig. Ik wilde een nieuw en publiek platform voor samenwerking met collega’s en voor ontmoeting tussen mensen die van innovatie, ambacht en schoonheid houden.”

Van Benthum: “Mijn mannencollectie krijgt nu letterlijk en figuurlijk de ruimte, waardoor je de visie achter mijn collectie beter kan zien. Deze winkel toont dat ik een unieke positie als mannenmodeontwerper inneem.”