TOP

Van Slobbe en van Benthum lanceren modelabel

De Nederlandse modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum slaan de handen ineen en lanceren een nieuw modemerk.

Het nieuwe modelabel van de Nederlandse ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum heet ‘Van Slobbe Van Benthum’. Hun eerste collectie ‘Hacked’ wordt gemaakt van restpartijen van snelle winkelketens. De items zijn in het voorjaar van 2015 verkrijgbaar.

Tegenwicht

Met ‘Slobbe en Van Benthum’ wil het duo tegenwicht bieden aan het groeiend aantal ‘fast fashion’ modebedrijven. Volgens de ontwerpers kopiëren grote ketens zonder pardon collecties van onafhankelijke ontwerpers. Omdat deze retailers over een grotere financiële kracht beschikken, kunnen zij snel en goedkoop produceren. Volgens Van Slobbe en Van Benthum valt hier als klein label nauwelijks tegen te concurreren.

Restpartijen

Met hun collectie draaien de ontwerpers de rollen om. De ontwerpers maken gebruik van de grote restpartijen van de ‘fast fashion’ modebedrijven. Producten die niet op tijd in de winkel lagen of door foutjes niet verkoopbaar waren krijgen van het duo een nieuw leven. Het is de bedoeling dat het originele product herkenbaar blijft,  alleen krijgt het wel een speciale bewerking.

Collectie

De collectie bevat knitwear, jerseys en accessoires voor mannen en vrouwen. De lijn wordt verkocht via een webwinkel en een pop-up store. Er is al een pand op het oog, alleen moet volgens het duo nog een aantal zaken op elkaar afgestemd worden. Binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat Van Slobbe en Van Benthum samenwerken. In 2002 opende het duo de winkel ‘Nl = New Luxury’ in Amsterdam. Van Benthum bood hier zijn mannenlijn aan, terwijl Van Slobbe zijn dameslabel verkochte.  In 2013 hebben Van Benthum en Van Slobbe ieders een eigen winkel geopend aan de Herenstraat in Amsterdam.