TOP

Dutch Sustainable Fashion Week toont upcoming talenten


Vrijdag 4 oktober toonde de Dutch Sustainable Fashion Week tijdens de Future Fashion Show het werk van Tim Dekkers, Weiyu Hung en Sharita Karsten: drie upcoming en recentelijk afgestudeerde mode-ontwerpers. De drie collecties – elk bestaand uit 14 delen – toonden alternatieven voor dierlijke materialen en wegwerpmaterialen die fast fashion kunnen vervangen.

Fotografie: Peter Stigter

De Future Fashion Show is in samenwerking met Meester Koetsier Foundation en partners georganiseerd om jong talent te stimuleren en om oplossingsgerichte alternatieven onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De modeshow stond in het teken van de toekomst van mode. Tim Dekkers, Weiyu Hung en Sharita Karsten hebben onlangs respectievelijk de HKU, ArteZ en de Willem de Kooning Academie afgerond en lieten ieder hun eigen interpretatie zien van duurzaamheid en innovatie binnen de mode-industrie.

Tim Dekkers

Dekkers opende de avond met zijn collectie Humana Natura. Voor hem is het belangrijk om de natuur te respecteren en te streven naar een systeem waarbij de natuur gespaard wordt. Dat vertaalt hij door gebruik te maken van ruwe materialen uit de natuur, die zo puur mogelijk geproduceerd worden. De ontwerper maakte voor zijn collectie onder andere gebruik van varens, schors, ongebleekt katoen en jute. De klompen zijn gemaakt door Dijkman Klompen Atelier.

DSFW 2019 Dekkers 1

 

DSFW 2019 Dekkers 2

 

DSFW 2019 Dekkers 3

DSFW 2019 Dekkers 4

DSFW 2019 Dekkers 5

DSFW 2019 Dekkers 6

Weiyu Hung

De kruising tussen duurzaamheid en cultuur staat centraal in Weiyu Hungs werk. In samenwerking met Singtex, Unitex en Eco Textile Studio verwerkte hij onder andere innovatieve materialen gemaakt van gerecyclede plastic flessen en overgebleven koffiedik als grondstof voor verf- en printtechnieken in zijn collectie.

DSFW 2019 Hung 1

DSFW 2019 Hung 2

 

DSFW 2019 Hung 3

DSFW 2019 Hung 4

DSFW 2019 Hung 5

DSFW 2019 Hung 6

Sharita Karsten

Karsten liet met haar collectie de schoonheid van restmaterialen, afval en oude kleding zien. De ontwerper liet zich inspireren door diverse stammen en oorspronkelijke bewoners die zich kleden in materialen die zij in hun directe leefomgeving vinden. Deze collectie is een westerse vertaling hiervan. Karsten maakte gebruik van restmaterialen zoals plastic, papier, flessendopjes, schuim, elastiekjes  en oude denim en overhemden.

DSFW 2019 Karsten 1

 

DSFW 2019 Karsten 2

DSFW 2019 Karsten 3

DSFW 2019 Karsten 4

DSFW 2019 Karsten 5

DSFW 2019 Karsten 6