TOP

Dutch Fashion Awards dit jaar in Den Haag

De derde editie van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards vindt op 6 november plaats in Den Haag. Dat liet de organisatie Dutch Fashion Foundation woensdag weten. De afgelopen twee edities werden in Amsterdam gehouden.

“Wij organiseren al heel veel in Amsterdam,” vertelt Ellen Burke van Dutch Fashion Foundation. “Met de Dutch Fashion Awards in Den Haag willen we ons nationale en internationale positie versterken. Den Haag is een logische keuze, want er zijn veel mooie winkels in het hoogsegment, de stad staat internationaal goed op de agenda en de gemeente Den Haag wil graag een breder bereik creëren. Den Haag is op weg een modestad te worden.” Volgens Burke zijn de Dutch Fashion Awards een goed internationaal ontmoetingsmoment voor de nationale en internationale modeindustrie.

Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation nam in 2007 het initiatief voor de Fashion Awards. Sindsdien worden de prijzen jaarlijks uitgereikt. De hoofdprijs van 25.000 euro gaat naar het modelabel met de meeste potentie om internationaal door te breken. Vorig jaar ging deze prijs naar de Rotterdamse ontwerpster Monique van Heist. Het jaar ervoor won ontwerpsduo Klavers van Engelen.