TOP

Duo van Cravatta Pelliano beste ondernemers van 2012

Bernd Damme (22) en Steijn Pelle (23) van Cravatta Pelliano zijn door Sprout uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van 2012. De twee compagnons zijn 'rasechte ondernemers, ze zien overal manieren om geld te verdienen', aldus de jury. van het stropdassenmerk namen hun prijs vrijdagavond in ontvangst.

Het ondernemersduo heeft Cravatta Pelliano in 2011 opgezet. Via een webwinkel, retailers en pop-upstore verkopen ze gehaakte Italiaanse stropdassen van eigen ontwerp. Binnenkort komen hier ook pochets, vlinderdassen, sjaals en colberts bij. Het duo is al een aantal jaar bezig met ondernemen. Damme had eerder succes met Eye-wear.nl en Pelle met Elf Entertainment .Ook zetten ze zich samen in voor het stimuleren van jong ondernemerschap in Nederland via de stichting Young Entrepreneurial Sagamores.

Rasechte ondernemers Jurylid en hoofdredacteur van Sprout, Ewald Smits: “Damme en Pelle zijn rasechte ondernemers, ze zien overal manieren om geld te verdienen en samenwerkingen aan te gaan. Weinig anderen zouden een handel in gehaakte stropdassen zo kunnen uitbouwen”. Promotiemiddel Damme: “Ik vind dat deze prijs vooral goede reclame is voor jong ondernemers in Nederland. Mooi is ook dat ik en Steijn er veel zakelijke vrienden aan over gehouden hebben. Wij gaan deze prijs absoluut inzetten als promotiemiddel, we weten alleen nog niet precies hoe. Wij hebben internationale ambities en naar buitenlandse klanten toe is het zeker als reclame in te zetten.” Publieksprijs

Naast een juryprijs werd er dit jaar voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Die prijs gaat naar Nick van Beers (18), de ondernemer achter NewResponse. De runner-up is Hulpstudent. De prijs voor de beste jonge ondernemer van het jaar maakt deel uit van de 25 onder de 25-lijst die Sprout ieder jaar samenstelt met de meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. Dit jaar is de lijst voor de zevende keer samengesteld.

Lees meer over het succes van Cravatta Pelliano in Textilia 14/15, die op 17 juli verschijnt.