TOP

Dubai nu ook ‘s werelds grootste winkelcentrum

De plannen voor de megamall in Tilburg vallen in het niets bij het pas geopende winkelcentrum in Dubai. Met een grondoppervlakte van 1,8 miljoen vierkante meter en 1.200 winkels mag de Dubai Mall zich de grootste shopping mall ter wereld noemen.

Diverse internationale winkelketens zijn er terug te vinden. Zo hebben bekende warenhuizen zoals Harrods, Galleries Lafayette, Bloomingdale’s en Macy’s er een eigen filiaal. Ook zijn er brandstores van bijna alle belangrijke modemerken aanwezig. Daarnaast is een speciaal gedeelte van het winkelcentrum ingericht voor de ‘Indoor Gold Souk’, waar 220 juweliers gevestigd zijn.

Bijzonder is The Grove, een gedeelte van het complex waarvan het dak kan worden weggeschoven om de bezoekers te laten genieten van het buitenklimaat in Dubai. Ook mogen we het enorme aquarium met 30.000 siervissen, de kunstijsbaan, de bioscoop en diverse restaurants niet vergeten. En met 14.000 parkeerplaatsen moet een plekje vinden voor je auto ook geen enkel probleem zijn.

De autoriteiten van Dubai verwachten dat de Dubai Mall dertig miljoen bezoekers per jaar gaat trekken. De megamall in Tilburg is opeens niet meer zo mega.