TOP

Drie Dwaze Dagen: wat koopt de klant

'Geld moet rollen, en dat moet rollen bij de Bijenkorf' is de kreet die door het warenhuis te horen is tijdens de eerste dag van de Drie Dwaze Dagen in Maastricht. Lange rijen bij de kassa's waren een feit en de knalgele plastictasjes sloegen je om de oren. We doken met de neus in die tasjes om te kijken wat al die mensen eigenlijk aanschaffen.

Hans (64)

Reclameboekjes doorgekeken: Ja

Wat zit er in de tas: Alleen kleding

Bedrag uitgaven: €150,-

“Ik kom eigenlijk nooit bij de Bijenkorf. Nu toevallig wel, omdat ik de reclameboekjes had doorgekeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu voor het eerst alleen aan het winkelen ben. Mijn vrouw koopt meestal mijn kleding. Ik ben namelijk zo’n man die zijn kleding door de vrouw laat kopen.”

Bart (36)

Reclameboekjes doorgekeken: Nee, maar zijn vrouw wel

Wat zit er in de tas: Kinderjassen, ondergoed en een kandelaar

Bedrag uitgaven: €210,-

“Ik ben er eigenlijk op uitgestuurd. Mijn vrouw had namelijk de boekjes uitgepluisd. Ik heb alleen de uitgescheurde velletjes meegekregen. Morgen gaat ze nog zelf even langs de Bijenkorf. Ze wil graag een wikkelrok, maar waarschijnlijk komt ze met nog veel meer thuis.”

Paola (37) en Esther (35)

Reclameboekjes doorgekeken: Ja

Wat zit er in de tas: Vooral kinderkleding, maar ook dingen voor zichzelf

Bedrag uitgaven: Ieder ruim €400,-

“Ik (Esther) ben gelukkig net hersteld om te shoppen, want vorige week ben ik namelijk bevallen. Toen Paola bij mij op kraamvisite kwam, zag ze dat ik alles had aangekruist in de reclameboekjes. We hebben toen besloten om samen naar de Drie Dwaze Dagen te gaan. We gingen vandaag eigenlijk voor de kinderpyjama’s van Claesen’s, maar die waren al om 9 uur uitverkocht. Hiervoor had Paola deze ochtend speciaal vrij genomen, maar gelukkig waren er nog wel genoeg andere dingen. We wachten trouwens nog even met de sieraden, want er stonden ook nog leuke dingen in het boekje van morgen.”

Christian (44)

Reclameboekjes doorgekeken: Nee

Wat zit er in de tas: Niets gekocht

Bedrag uitgaven: €0,-

“Ik ben hier aan het rondkijken voor een keukenmachine, maar ik vond het erg tegenvallen. Ik heb niet in de boekjes gekeken, dus ga ik dadelijk waarschijnlijk weer met lege handen de deur uit. Je moet echt willen wat er in de aanbieding is, anders loont het niet.”

 

Klik hier voor een foto-serie van de Drie Dwaze Dagen in de Bijenkorf van Maastricht.