TOP

Dr Denim beste jeansmerk 2008

Volgens het magazine Sportswear International is het Zweedse jeansmerk Dr Denim Jeansmakers het beste denimmerk van 2008. Het merk kreeg de prijs voor zijn innovatie en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dr Denim versloeg daarmee de andere genomineerden G-Star, Replay, Hilfiger Denim en 4 Stroke.

Dr Denim Jeansmakers bestaat pas vier jaar en valt op met hippe jeans voor een betaalbare prijs. Zo was het een van de eerste merken die de skinny jeans groot bracht.

De jaarlijkse Sportswear International Fashion Awards looft prijzen uit in zes categorieën. In de jury hebben internationale topretailers zitting. Zij maken een definitieve keuze uit de genomineerden, die in de voorrondes de meeste stemmen hadden gekregen van de lezers van het blad.

 

Andere prijswinnaars:

Best Footwear: Dr Martens

Best Fashion: Woolrich

Best newcomer: Lou by Lee Cooper

Best sport / street: Dekker / Dekher

Best sneakers: Creative Recreation

 

Daarnaast verdeelde de redactie van het blad zelf ook nog 2 awards. De Special Award ging naar ons eigen Nederlandse Kuyichi én naar Marithé & François Girbaud vanwege hun betrokkenheid bij het milieu en uitzonderlijke resultaten in sociale en ethische zaken.

De Retail Award ging naar de Comme des Garçons guerilla stores.