TOP

Dit zijn de winnaars van de Storytelling Award 2016 [video]

Het duurzame modeagentuur Goodbrandz heeft op zondag op Modefabriek de winnaars van de Story Telling Award 2016 bekendgemaakt. Twee modewinkels, uit Hellevoetsluis en Schipluiden, vielen in de prijzen. De factor winkelpersoneel blijkt doorslaggevend te zijn.

De Hippe Engel uit Schipluiden en Fabert de Wit uit Hellevoetsluis zijn zondag 24 januari 2016 op Modefabriek door modeagentuur Goodbrandz uitgeroepen tot winnaars van de ‘Storytelling Award 2016’. In aanwezigheid van alle genomineerden en aanwezige pers namen Hans en Hanneke de Wit van Fabert de Wit, en Gelske van der Linden en Evita Post van De Hippe Engel de prijs in ontvangst. 

De prijs

De Storytelling Award wordt uitgereikt aan de retailer die het meest succesvol is in het toelichten van de achtergrond van haar merken. Dit als onderdeel van de steeds belangrijker wordende ‘customer experience” in fysieke winkels. Winkelbeleving en de kwaliteit van het verblijf vormen essentiële randvoorwaarden om de verkoop te stimuleren.

Om dit te onderzoeken werkt Goodbrandz samen met Mystery Guest. De 20 genomineerde winkels zijn door verschillende mystery shoppers bezocht en beoordeeld. Criteria waren de aanwezigheid van visuele communicatie, klantcontact en het proactief benoemen van ‘the story behind the brand’ in het adviesgesprek.

Er is onderscheid gemaakt in twee categorieën: eenmanszaken/MKB waarbij de eigenaar zowel inkoper als verkoper is, en een categeorie voor filiaalbedrijven en fashion & lifestyle stores groter dan 500m2, waarbij personeel het uithangbord is van de winkel. 

De Hippe Engel

Kledingzaak De Hippe Engel is uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘eenmanszaak’. De Hippe Engel is volgens Mystery Guest goed geslaagd in het overbrengen van de ‘story behind the brand’. “De medewerkster was enthousiast over het merk en wist informatie te vertellen over het materiaal, de oorsprong en de afkomst van het merk.” Daarbij was het personeel behulpzaam en gaf een eerlijk oordeel, vogens het rapport van de mystery shopper van Mystery Guest.

Fabert de Wit 

Fabert de Wit heeft, voor de derde maal, de prijs in de categorie ‘filiaalbedrijven’ in ontvangst genomen. “De duurzame producten liggen duidelijk in de winkel, waar er een complete winkelbelevenis wordt neergezet. De medewerker wist boeiend en met kennis van de merken het verhaal te vertellen”, volgensMystery Guest . Ook dit jaar scoort Fabert de Wit weer hoog op service en vriendelijkheid van het personeel.

Derde keer

Opvallend is dat Fabert de Wit zich voor de derde maal mag benoemen tot beste Story Teller. De afgelopen twee jaar gingen zij al met de Story Telling Award naar huis. Voor de Hippe Engel is dit ook niet de eerste keer dat zij deze prestigieuze award in ontvangst nemen. In 2013 werden zij ook benoemd tot beste Story Teller.