TOP

Dit zijn de genomineerden voor de Esquire Best Geklede Man 2020

Hans Kemmnink van het ontwerpersduo Puck & Hans maakt dit jaar kans op de titel Best Geklede Man 2020 van mannentijdschrift Esquire. Er zijn in totaal zes genomineerden.

Modeontwerper Hans Kemmink noemt zijn stijl ‘nonchalant-chic’. En een duur pak is voor hem geen voorwaarde om er goed uit te zien, vertelt hij aan Esquire. “Een goedkoop jasje kan ik best hebben. Eigenlijk ben ik ook wel een charmeur en dat helpt voor je total look. Kleren maken de man, maar de man maakt ook de kleren.” De 73-jarige Kemmink neemt het op tegen de mede-oprichter van Daily Paper Jefferson Onsei, schrijver Adriaan van Dis, conservator van Paleis Het Loo Paul Rem, muzikant Ray Fuego en acteur en muzikant Bilal Wahib.

Foto’s: Casper Rila

Splinter Chabot

Het is de 23e keer dat magazine Esquire de verkiezing organiseert. Het begon ooit met Pim Fortuyn als winnaar, gevolgd door Humberto Tan de tweede. Jules Deelder viel zelfs twee keer in de prijzen. De laatste editie ging auteur en zoon van Bart Chabot, Splinter Chabot er met de titel vandoor. Textilia interviewde hem naar aanleiding daarvan voor de rubriek Close-up in editie #6 van 4 augustus 2020, waarin hij onder meer vertelde over zijn liefde voor kleding en bijzondere ontwerpen.

Divers palet

De lijst kandidaten wordt elk jaar langer, meldt Esquire. Ook dit jaar is selectie genomineerden een divers palet ‘zowel in leeftijd als in professie en stijlvorm’. Aan de jury dit jaar om een nieuwe bestgklede man uit het zestal te kiezen. De jury bestaat dit jaar naast hoofdredacteur Arno Kantelberg uit zanger Steffen Morrison, saxofonist Benjamin Herman, kleermaker Arthur Peute en stylist Clyde Semmoh. Op 26 november wordt de winnaar bekend gemaakt.