TOP

Dit is de eerste winkel van Filling Pieces

Kleding- en schoenenlabel Filling Pieces heeft zijn eerste winkel geopend, aan de Berenstraat in Amsterdam. Het is de opmaat naar meer, meldt het merk in een persbericht.

Het is de eerste vaste winkel voor Filling Pieces, dat eerder wel pop-ups stores had onder meer in de Bijenkorf. Voor het einde van dit jaar volgt er een flagshipstore in Londen, zo meldde het merk eerder al. In de komende jaren hoopt Filling Pieces uit te breiden naar andere internationale steden.

Wens

Met deze opening komt er een langgekoesterde wens uit van oprichter en creatief directeur Guillaume Philibert, laat hij op Instagram weten: “Sinds ik op 16-jarige leeftijd in de detailhandel begon te werken, lang voordat ik met FP begon, was het een droom om ooit een eigen winkel te hebben.” Hij ziet nog volop toekomst voor de fysieke winkel, omdat de consument daar het universum van een merk compleet kan ervaren. “Veel mensen zeggen dat de detailhandel voorbij is, ik ben het er helemaal niet mee eens en denk dat het is geëvolueerd. Er is iets speciaals aan het betreden van het universum van een merk, een stuk stof of leer aanraken, naar de door het merk samengestelde afspeellijst luisteren, de juiste geur ruiken en de inspiratie achter de nieuwste collectie leren kennen.”

Strak ontwerp

Art director Daniele Misso en ontwerper Johan Viladrich, die eerder ook de showroom inrichtte in Parijs voor de presentatie van de wintercollectie van 2020, hebben een strak ontwerp gemaakt. De basis van de winkel is wit, grijs en naturel aangevuld met een knalblauwe wand en zachte, oranje zitkussens en dito vloerkleed. Voor de presentatie van de schoenen is een zwarte wandvullende kast gebouwd.

Kunst

De winkel fungeert naast verkooppunt voor de eigen collectie schoenen en kleding ook als ruimte waar kunst wordt gepresenteerd van internationale kunstenaars uit verschillende disciplines. Momenteel staat er een digitale reproductie van Alexandros van Antiochs sculptuur ‘Venus de Milo’, gemaakt door de Zweedse kunstenaar Mikaela Steby Stenfalk.

Gat

Filling Pieces werd in 2009 opgericht in Amsterdam door de toen 19-jarige Philibert, die een gat zag tussen de high-end sneakers en streetwear. Filling Pieces is daar tussenin gaan zitten, zoals de naam al doet vermoeden. De sneakers van het label worden momenteel verkocht op zo’n 450 verkooppunten verdeeld over vijftig landen wereldwijd.

Foto’s: Ewout Huibers