TOP

Deze modemerken doen het goed op Tumblr *

Tumblr is the place to be om je merk of winkel te promoten. Hier een tiental voorbeelden van modemerken op Tumblr.

Tumblr is een social media website waar je een miniblog kunt bijhouden. Naast beeld, is er ook voldoende ruimte voor tekst en/of videos. Nieuw is het platform niet; het bestaat inmiddels enkele jaren. Toch is het nu pas aan het opkomen in de modebranche. Tumblr lanceerde afgelopen week bij New York Fashionweek zelfs haar eigen kledinglijn.

Maar wat kun je er als merk of winkel nu eigenlijk mee? Wij zetten tien grote labels op een rijtje die Tumblr gebruiken. Zo kun je inspiratie op doen voor je eigen miniblog bij Tumblr

 

1. Dior 

Luxelabel Dior is de koning van de gifjes onder de modemerken die zich op Tumblr bevinden. Gifjes zijn bewegende beelden die Dior bijvoorbeeld gebruikt om korte stukjes te laten zien uit hun reclames.

 

2. G-Star 

G-Star is het grootste Nederlandse merk dat zich op Tumblr profileert. Ze plaatsen voornamelijk reclamebeelden.

 

3. Converse 

Schoenenmerk Converse is momenteel bezig om hun eigen opnamestudio’s te lanceren. Deze Tumblr is dan ook gewijd aan dat specifieke onderwerp.

 

4. Calvin Klein 

Calvin Klein laat op hun Tumblr veel sfeerbeelden zien. Naast reclamebeelden zijn er veel foto’s  te zien van hun make-uplijn.

 

5. Burberry 

Luxemerk Burberry gebruikt Tumblr als platform voor haar klanten om hun outfits te tonen. Deze Tumblr is gericht op de populaire trenchcoat van Burberry.

 

6. Nike 

De Nike ID schoen is een sneaker die je van top tot teen kunst customizen. Deze Tumblr is opgedragen aan die schoen. Nike reblogt foto’s van tevreden klanten met hun Nike ID’s.

 

7. Vans 

Vans gebruikt Tumblr niet alleen om haar eigen merk te promoten. Naast afbeeldingen waar Vans centraal staat, plaatsen ze ook veel sfeerbeelden.

 

8. Versace 

Luxemerk Versace gebruikt Tumblr om evenementen op de rode loper? vast te leggen. Op de miniblog van de ontwerper vind je vooral celebrities in de kleding van Versace.

 

9. Victoria Secret 

Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret gebruikt Tumblr voor zowel het plaatsen van collectiebeelden als catwalkbeelden.

 

10. Adidas 

Adidas heeft een erg gelikte Tumblr. Het design is sterk en trekt de aandacht naar het merklogo in het midden. Op de miniblog vind je vooral reclamebeelden en afbeeldingen van items.

 

 Kijk ook zeker even welke merken het goed doen op Facebook, Snapchat en YouTube