TOP

Deze kinderkleding is helemaal in dit seizoen

Dit komende seizoen zijn er een aantal opvallende trends op te merken in kinderkleding. Zo zien we een aantal kledingtrends voor volwassenen nu ook opkomen onder kinderen en zien we bijzondere kleurcombinaties terug. Ga je binnenkort wat nieuwe kleding inslaan voor je kind? Neem dan zeker de komende trends mee, zodat je kinderen er op en top uitzien dit seizoen!

Welke kleuren zijn trending op dit moment?

Als we kijken naar trends in kinderkleding, zien we voornamelijk basic kleuren terugkomen. We zien neutrale kleuren terug, waaronder aardetinten en crème. Ook lichte pastelkleuren lijken in de smaak te vallen. Dit is niet alleen een trend onder kinderkleding: ook babykleding zal de komende tijd bestaan uit deze basic kleuren. We zien dat de neutrale kleuren veel worden gecombineerd met klassiek rood en in sommige gevallen zelfs felgeel. Deze opvallende kleuren gaan perfect samen met aardetinten en zorgen voor een vrolijke uitstraling.

Een andere opkomende trend is het bloemetjespatroon. We zien steeds vaker kleding die volledig is gevuld met bloemen. Jurken, rokken en t-shirts: ze staan er de komende tijd vol mee. Niet alleen bij meisjeskleding, maar ook bij jongenskleding komen de bloemen veelvuldig terug. De scheiding tussen meisjes- en jongenskleding verdwijnt steeds meer dit komende seizoen. Tegenwoordig lopen de kinderen in soortgelijke kleding rond en zien we dezelfde trends terug bij zowel de jongens als de meisjes.

Oversized kinderkleding is helemaal in!

Oversized kleding is al een aantal jaar populair onder volwassenen, maar wordt eigenlijk nu pas een trend onder kinderen. Grote truien en shirts zullen steeds vaker deel zijn van de collectie. We zien steeds vaker pofmouwen en vleermuismouwen terug, waardoor de kleding veel ruimer valt dan standaard truien en shirts. Een oversized trui zit niet alleen ruimer, maar is vaak ook langer. Zo komen de truien vaak tot de knieën van je kind en kunnen ze ook als jurk worden ingezet. Omdat de kleding zo ruim zit zorgt het voor veel comfort bij je kind. Ze kunnen er gemakkelijk in bewegen en kunnen zo lekker buitenspelen. Vind je comfort belangrijk bij het kopen van kinderkleding? Dan is oversized kleding precies wat je zoekt.

Laagjes zijn weer terug van weggeweest

Na een grote trend te zijn geweest in de jaren 2000, waren meerdere kledinglagen niet meer in stijl. Nu is de hype terug van weggeweest: laagjes zijn de nieuwste trend! Zo zien we steeds vaker weer lange mouwen onder t-shirts of zien we jurken gecombineerd worden met shirts. Je kunt zo verschillende kleuren met elkaar mixen en matchen om zo tot een unieke outfit te komen. Deze trend is perfect voor kinderen: tijdens het buitenspelen kunnen ze het behoorlijk warm krijgen en kunnen ze een aantal lagen uittrekken als ze dat willen.

Bovendien past de laagjes-trend perfect bij de oversized kleding die nu trending is. Door de grote kleding kan je kind meerdere lagen aan zonder dat ze zich verstrikt voelen. Als ze het warm krijgen trekken ze hun trui uit en hebben ze nog een leuke outfit eronder aan!