TOP

Designers-United.com opent concept store in Rotterdam

De Nederlandse webwinkel Designers-United.com opent een tijdelijke concept store in de Karel Doormanstraat in Rotterdam. In de winkel zijn behalve kleren ook vintage meubels van Jarno Kooijman en fotografie- en designboeken te koop.

De Rotterdamse onderneemster Savana de Wit lanceerde in februari de webshop Designers-United.com. De Wit richtte zich de afgelopen maanden niet alleen op internetverkoop, maar werkte ook mee aan offline evenementen zoals 100% Design in Rotterdam en Bastiaan’s Bazar in Amsterdam. Een tijdelijke winkel lijkt een logisch vervolg.

De Wit: “Designers-United.com richt zich in eerste instantie alleen op de verkoop via het internet, maar het is geweldig om zo nu en dan de consument te verrassen. Dit soort initiatieven geeft onze klant de mogelijkheid om de collecties live te bewonderen en om onze organisatie beter te leren kennen. Regelmatig organiseren we shopping avonden voor ge├»nteresseerden of vaste klanten. De reacties zijn altijd ontzettend positief. Toen ons de mogelijkheid voordeed om een echte winkel te openen hoefden we dan ook niet lang na te denken!” De winkel opent aanstaande vrijdag, 27 november, de deuren.

Samenwerking met startende labels
Designers-United.com verkoopt naast Scandinavische en Franse modelabels ook jonge talentvolle ontwerpers. Op die manier fungeert de webwinkel als platform waarbij de designers hun eerste collectie aan de consument kunnen presenteren.