TOP

Designers op de Modefabriek: Paula Selby Avellaneda

In aanloop tot de Modefabriekzetten wij een aantal ontwerpers in de spotlights. Deze keer is dat de Argentijnse vrouwenmodeontwerper Paula Selby Avellaneda die haar collectie, op 25 en 26 juli, op het ontwerpersplatform Cutting Edge presenteert.

Leeftijd: 24
Land: Argentinië
Collectie: vrouwen
Segment: hoog
Opleiding: Antwerp Fashion Academy
Internetsite: www.paulaselbyavellaneda.com

Wat inspireert je? “In mijn ontwerpen gebruik ik altijd een stukje fantasie; mijn dromen en gedachten. Ik vertel mijn verhaal, maar op het moment dat iemand anders mijn kleding draagt wordt het een deel van hun leven en krijgt het een andere betekenis.”

Hoe ziet je collectie er uit? “Mijn laatste collectie heeft een gefragmenteerde structuur. Elke kledingstuk heeft zijn eigen sfeer en persoonlijkheid. Ik deed research naar mijn verleden om te achterhalen waardoor ik beinvloed ben. Het is een jonge en energieke collectie met veel verschillende materialen en printtechnieken.”

Wat is je keyitem binnen deze collecie? “De collectie bestaat eigenlijk alleen maar uit keyitems, elk kledingstuk heeft zijn eigen waarde.”

Wat betekent de Modefabriek voor jou? “De Modefabriek is een interessant platform waar ik mijn werk goed kan showen. Ik ben erg blij dat ze mij voor deze editie selecteerde.”

Wat is je grootste droom: “Ik wil een lieve vriend, een roze kasteel en een eenhoorn met vleugels.”

New Design Area
Paula Selby Avellaneda is te vinden op het gedeelte Cutting Edge van het New Design Area. Hier toont de beurs avant-gardistische collecties van ‘designers on the edge’. Deze ontwerpers hebben zich op professioneel vlak reeds bewezen, bijvoorbeeld na het winnen van een award, het organiseren van een succesvolle show of door een verworven positie bij een van ‘s werelds gerenommeerde ontwerpers of modehuizen