TOP

Denimlabel 7 For All Mankind komt met schoenenlijn

Volgend jaar brengt het denimlabel 7 For All Mankind een schoenenlijn uit voor vrouwen.

7 For all Mankind heeft voor de schoenenlijn een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse familiebedrijf Schwartz & Benjamin. De schoenenlijn bestaat uit commerciële toppers voor vrouwen, zoals de ballerina, een sandaal, houten sleehakken en pumps met plateauzolen. De eerste schoenencollectie van 7 For All Mankind zal komend voorjaar exclusief in de eigen winkels van het merk verkrijgbaar zijn. In het najaar van 2009 zal de distributie verder worden uitgebreid naar gespecialiseerde schoenenwinkels en de betere warenhuizen. Ook wordt de collectie dan uitgebreid.

Het is niet voor het eerst dat 7 For All Mankind met schoenen komt. In 2006 deden ze al en poging onder licentie van het Amerikaanse Global Brand Marketing Inc (GMBI).

7 For All Mankind werd in 2000 opgericht als premium jeansmerk voor vrouwen. Het aanbod is sinds die tijd uitgebreid met collecties voor mannen en kinderen, een tassenlijn en een lijn kleinlederwaren. In augustus vorig jaar werd het merk overgenomen door de VF Corporation. Het New Yorkse Schwartz & Benjamin werd in 1923 opgericht en maakt en distribueert schoenen voor labels als Juicy Couture, Kate Spade en Diane von Fürstenberg.