TOP

Denham lanceert tweede jeans film

Spijkerbroekenmerk Denham heeft een tweede short film gemaakt: The Jeanmaker. De film is een parodie op de extreme jeans obsessie van jeansmakers en jeansdragers.

Tijdens deAmsterdam Denim Days heeft het Nederlandse spijkerbroekenmerk Denham zijn tweede short film gepresenteerd: The Jeanmaker. De film is een parodie op de extreme obsessie voor jeans van jeansmakers en jeansdragers.

The Jeanmaker is de follow-up van de film die het merk vorig jaar maakte. Deze film draagt de naam Denham Psycho en is een parodie op American Psycho. Denham neemt in deze film de hipstercultuur op de hak.

Obsessie

De tweede film van Denham gaat over een denim designer die extreem geobsedeerd is door perfecte vintage details op jeans. Maar, wanneer de collectielancering dichterbij komt zorgt zijn perfectionisme voor een persoonlijke ramp.

Regisseur Hugo Keijzer heeft gekozen voor deze insteek omdat het maken van jeans vooral draait om obsessie voor details, zo vertelt hij in een persbericht. “Maar net wanneer je denkt dat je een perfect product hebt, krijg je nieuwe ideeën. Deze short film laat het moment zien waarop je de controle verliest over je ontwerp.”

Bekijk de film hier: