TOP

De schoenentrends voor vrouwen voor zomer 2017

Slow fashion, waarin mode-items geen grote veranderingen ondergaan, wordt afgewisseld door fast fashion. In de schoenmode zien we dit volgens trendwatcher Bea de Roo voor zomer 2017 onder andere terug in gedurfde kleuren, onverwachte belijningen of verhoudingen, materiaalgebruik, zooloptieken en decoratie.

SMOOTHIES

Bij soepele, casual outfits varieert de roklengte van mini tot kuit, de broek van bandplooi, strak tot ‘te kort’. Hierbij passen zowel platte modellen als sandaaltjes met blokhak. Of voor de afwisseling: doorlopende plateaus, houten-, sport- en touwzolen. En begin het seizoen met luchtige enkelbooties. Opvallende details: de jamboreeklep, handmatige afwerkingen, perforaties en vlechten.

Smoothies (1) Smoothies (3) Smoothies (2) Smoothies (4) 

TOUCH OF IBIZA

Dankzij een vleugje jaren ’70 in mix & match-outfits zien we wat gedurfdere schoenen en flaneersandalen. Kleur en opvallende details als franjes, patchwork, dessin- en materiaalmixen, geborduurde bloemen, etnische accenten (soms met spiegeltjes) zorgen voor verrassende modellen. De look is afwisselend met platte modellen, met blokhak of plateauzolen en western/Mexicana-laarsjes.

Touch of Ibiza (1) Touch of Ibiza (2) Touch of Ibiza (3) Touch of Ibiza (4)

SPORTY

Door de mix van sportief, comfort en vrouwelijkheid in het kledingaanbod blijven er sneakers in vele uitvoeringen komen, van uni tot gedessineerd. Daarnaast zijn er comfortabele platte veterschoenen, instappers en muilen met een sportzool. En ter afwisseling: sportieve modellen met een vrouwelijke touch dankzij een plateauzool of stevige hoge hak. Details: structuur, perforaties, vlechten, neopreen, mesh en nylon.

Sporty (3) Sporty (1) Sporty (4) Sporty (2) 

TECH-TO-WEAR

In dit thema draait het om ‘gezien’ worden. Bijvoorbeeld door rustige kleding te combineren met bijzondere schoenen en tassen. Nieuwe 3D-technieken staan in de spotlights. Opengewerkte zolen geven schoenen een futuristisch uiterlijk. Ook houten zolen met een architectonische uitstraling doen het goed bij een minimalistische look, net als een strakke vlak- en/of kleurverdeling.

Tech-to-wear (1)  Tech-to-wear (3) Tech-to-wear (2) Tech-to-wear (4)