TOP

De panterprint: nooit helemaal weg

Als er één print is die elk modeseizoen te zien is, is het wel de panterprint. Momenteel zie je ‘m zowat overal opduiken in kleding, schoenen en accessoires. Waar komt die voorliefde voor de panter vandaan?

In editie 12, de laatste Textilia van 2017, lees je alles over de geschiedenis van de panterprint, die al in de tijd van de oude Egyptenaren werd gebruikt om doden in te wikkelen voor volledig lichamelijk herstel in het hiernamaals. Jagers hulden zich eeuwen geleden in panterpelsen om autoriteit uit te stralen en daarmee werd de dierenhuid langzaam een manier om een statement te maken.

Precies zo is de dierenhuid decennia lang gebruikt: om je af te zetten van een bepaalde groep of juist om een krachtig statement te maken. Inmiddels is de panter bon ton in alle lagen van de bevolking en is hij volop te zien op de beurzen en in de shows voor winter 2017-2018 in verschillende gedaanten. Als jurkje, blouse, jas of pak. Verwerkt in een paar schoenen, shawl of tas. En uitgevoerd in uiteenlopende kleuren, zoals groen, grijs, rood of blauw. Een beeldoverzicht:

Het catwalkbeeld is van Jeroen Snijders

 

Panterprint 10Feet AW201718 01

10Feet

 

Panterprint Aaiko lookbook12987 02

Aaiko

 

Panterprint Aaiko lookbook13491 03

Aaiko

 

Panterprint Blugirl AW1718

Blugirl

 

Panterprint Blumarine AW1718

Blumarine

 

Panterprint Dolce  Gabbana AW1718

Dolce & Gabbana

 

Panterprint Etro AW1718

Etro

 

Panterprint Fabienne Chapot

Fabienne Chapot

 

Panterprint Marc Cain

Marc Cain

 

Panterprint Panter Leopard