TOP

De mooiste looks uit New York voor winter 2022-2023: lange silhouetten

De looks op de catwalks van New York Fashion Week waren dit seizoen behoorlijk ‘modest’ met veel laagjes en lange rokken, jurken en jassen. Hier en daar zorgt een doorkijkje of een blote schouder of been voor een toefje sexiness.

Het programma van de New York Fashion Week van 11 tot en met 16 februari 2022 was een evenwichtige mix van live events en digital releases. Veel ontwerpers combineerden beiden door een fysieke catwalkshows via een livestream uit te zenden en zo een breder publiek te bereiken. Een ontwikkeling die bij alle internationale modeweken speelt en die ook na corona wellicht blijft.

De collecties bevatten ook hier veel (lak)leer en imitatiebont. Kleur is ook hier belangrijk, maar daar zwart, bruin en wit vormen hier een belangrijke tegenhanger. Verder zien we veel asymmetrie in kledingstukken, iets wat vorige winter ook al opviel in New York. Laagjes zijn belangrijk, vooral van lang over lang. Lange jurken gaan over lange broeken en lange jassen over lange rokken. Rond de schouders wordt volop geëxperimenteerd met pofmouwen en opvallende kragen.

Foto’s: L’Estrop

Altuzarra

Brandon Maxwell

Carolina Herrera

Christian Ciriano

Coach

Jason Wu

Michael Kors

Proenza Schouler

Tory Burch

Ulla Johnson