TOP

De beste kleuren om te dragen als je een herfsttype bent

Ben jij een echt herfsttype? In dat geval heb je groene, groenbruine of hazelnootkleurige ogen, bruine haren en een licht getinte huid. Felle kleuren staan meestal niet bij jou en ook pasteltinten zijn niet aan je besteed. Je kunt ook een zacht, diep of helder herfsttype zijn. Dit zijn de beste kleuren om te dragen als je één van deze vier types bent:

Echte herfst

De kleuren die je draagt als echt herfsttype, mogen niet te fel of te bleek zijn. Denk in plaats van felrood aan roestrood dat overgaat in kastanjebruin. Als het gaat om groentinten kun je het beste kiezen voor medium olijf- of moskleurige tinten.

Je kunt ook blauw dragen, zolang je maar een groenige tint kiest. In plaats van wit kun je het beste kiezen voor lichtbruin of zandkleur. Ook chocoladebruin en donker olijfgroen zijn kleuren die goed in je garderobe passen. Jij bent trouwens één van de weinigen die mosterdgeel kan dragen.

Zachte herfst

Als je lichter gekleurde ogen hebt of wat asachtige tinten in je haar, ben je mogelijk een ‘zachte herfst’. Warmere tinten staan je beter staan dan koelere tinten, maar ook een gebroken witte oestertint is mogelijk.

Verder staan grijze kleuren of een diepe auberginetint prachtig bij jou, net als goud. Breid je basiskleuren blauw en groen uit met groenblauw, jade en salie. Je kunt ook wat roze aan je kleurenpalet toevoegen.

Diepe herfst

De diepe herfst heeft donkerder haar en ogen in vergelijking met de huid, hoewel je nog steeds een warme tint hebt. Zwart is een kleur die je als diepe herfst het beste kunt vermijden, behalve voor zeer formele gelegenheden. Diep donkerbruin staat wel heel mooi. Donker olijfgroen en aubergine zijn ook tinten die je geweldig staan. Wil je lichtere kleuren dragen, dan kun je het beste kiezen voor zacht wit of licht grijs. Je kunt ook best wat kleur toevoegen in de vorm van felrood, fuchsia roze, paars of diep groenblauw.

Levendige herfst

Een levendig herfsttype heeft van alle herfsttypes de meest lichte look. Dit type kan prima uit de voeten met een kledingkast vol heldere, warm-getinte kleuren bovenkleding. Wat betreft onderkleding maakt de kleur uiteraard niet uit. Dan gaat het vooral om draagcomfort. Hierbij kun je denken aan bamboe kleding voor mannen en vrouwen. Bamboe is een materiaal dat ademt en optimaal de temperatuur reguleert. Je voelt je daardoor altijd comfortabel, welke kleur je ook draagt.