TOP

Creëer zelf je XXclusive hockeystick

Het jonge sportbedrijf XXclusive Sports brengt sinds kort via hun website www.xxclusivesports.com 'vernieuwende hockeysticks' op de Nederlandse markt.

Hoe lichter hoe beter is tegenwoordig de trend in hockeyland. Helaas zijn de huidige uit kunststof vervaardigde sticks minder duurzaam dan de houtvariant. De eigenaren van XXclusive Sports, Bob en Jorien van Zandbergen, springen hier handig op in. Zij komen namelijk met hockeysticks die ‘full wood’ als basis hebben.

Wat ooit begon als een oriënterend marktonderzoek op hockeygebied is inmiddels uitgegroeid tot een heus product: de XXclusive stick. Met de hulp van de ‘grondlegger’ van een wereldbekend hockeymerk, waarbij de hockeysticks op speciale wijze werden vervaardigd in India, (zie logo, red.) zijn de XXclusive sticks ontwikkeld. Het oorspronkelijke logo is dan ook prominent aanwezig.

Persoonlijk tintje

De XXclusive hockeysticks bestaan uit een laminaat van 3 verschillende houtsoorten. Het hout kan vervolgens naar wens gecoat worden met kevlar/carbon, carbon/fiberglas of fiberglas. Mede door deze coating wordt de buigzaamheid bepaald. Ook kunnen de sticks op basis van maat, gewicht, kromming, haakje of kleur geproduceerd worden. Zelfs een persoonlijke tekst of logo is mogelijk.

Naast de sticks biedt XXclusive Sports ook ‘full wood’ kindersticks, beschermingsmaterialen, sportkleding, accessoires en gadgets aan. “Op verzoek gaan we ook bij clubs langs, zodat spelers zelf onze sticks kunnen testen”, vult Bob Zandbergen tenslotte nog aan.