TOP

Show van Janice een mix van kleur en cultuur

Maandagavond showde Janice zijn nieuwe collectie Colorblind in de tuin van museum Van Loon te Amsterdam. Ondanks de regen was de show "vet, zoals het bedoeld was", aldus Janice. De zintuigen werden in ieder geval flink op de proef gesteld…

Janice wilde met zijn show Colorblind laten zien hoe hij tegen de wereld aankijkt. “In Nederland zeuren we allemaal de hele dag door over alle verschillende culturen,” vertelt de ontwerper. “Maar het is toch juist fabulous dat we zoveel verschillende soorten eten, kleding en culturen hebben? Dat moeten we omarmen. Daarom heb ik het gecombineerd in een collectie.”

De naam van de show is een beetje dubbel. Janice is zelf kleurenblind, maar de nieuwe collectie is juist heel erg kleurrijk. Omdat de ontwerper zelf niet alle kleuren ziet wilde hij het publiek de kleurrijkheid van het leven laten ervaren. Naast kleur was er ook nagedacht over de muziek. Via een koptelefoon klonken heel luid verschillende Michael Jackson songs. Zo luid, dat niet iedereen zijn koptelefoon op zette.

In een idyllische tuin paradeerden de modellen voorbij in fleurig geprinte tops, jeans met verfspatten erop en uitbundige jurken versierd met lapjes stof in alle kleuren van de regenboog. Geen high end fashion, maar zeker draagbaar op een zwoele zomeravond. De collectie was een mix van vormen, stoffen en structuren. Janice werkte voor de collectie veel met laagjes en drapeerde verschillende stoffen over elkaar heen.

Naast alle exotische modellen stuurde Janice zangeressen Hind en Elize de catwalk op in zijn kleurige creaties. Hind liep voor de eerste keer een show en dat ging haar best goed af op hakken van meer dan tien centimeter en een catwalk die nat was van de regen.

Colorblind liet niet alleen de nieuwste collectie van Janice zien, het was een ware show. Met gebronsde mannelijke modellen bij de deur en als afsluiter van de show streek een klein meisje in wit gewaad neer op de catwalk met een kaars in haar handjes.