TOP

Couturier Christian Lagerwaard showt in Ainsi Maastricht

Christian Lagerwaard presenteerde gisteravond zijn collectie voor voorjaar/zomer 2009 en najaar/winter 2009-2010 in het nieuwe kunstcentrum AINSI te Maastricht.

Lagerwaard is een meester in coupe en stofvalling en dat liet hij zien in op het oog eenvoudige jurken en tweedelers in golvende zwart-witdessins, groene florale motieven en fuchsia-rode grafische patronen. Het ruwe decor van de Maastrichtse Ainsi, een gebouw van de voormalige cementfabriek Enci, vormde een spannend contrast met de luchtige zomercollectie van deze kleurrijke stoffen als zijdesatijn en lycra-jersey.

In de wintercollectie toont de couturier zich een liefhebber voor stevig coupe-, plooi- en drapeerwerk, waarbij hij de stoffen het werk laat doen. Hij heeft de synergie tussen barok en futurisme op het oog gehad. Met de accenten op schouders, taille en heupen is dat gelukt, want coupetechnisch zit ook deze collectie perfect in elkaar.

Christian Lagerwaard is al bijna 25 jaar actief als designer en creator. Sinds kort opereert de couturier vanuit AINSI in Maastricht dat moet uitgroeien tot de verzamelplaats voor de creatieve industrie in Maastricht en omstreken.