TOP

Consumententrends op de Trendsafari: generatie Z

Tijdens aankomende Trendsafari op 27 juni komen mode, retail en kleurinformatie voor winter 2017-2018 aan bod, maar natuurlijk ook een overzicht van de meest belangrijke consumententrends.

Een belangrijke demografische trend die besproken wordt en in beeld te zien zal zijn, is de opkomst van de ‘generatie Z’. Kenmerkend voor deze jonge generatie is dat ze opgroeien in een digitale maatschappij omringd door een visuele cultuur en een enorm netwerk aan informatie en sociale contacten hebben waardoor ze al vroeg een groot bewustzijn over de wereld ontwikkelen.

In deze blog laat ik je kennismaken met drie voorbeelden uit de modemarketing, speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep;

#Beentrill# / Tumblr couture

#Beentrill#, een streetwear merk voor  zoals ze het zelf noemen de kinderen van het internet, is ontstaan uit een kunstcollectief in London.

Inspiratie vinden ze in de diepste krochten van het internet waarna ze deze ‘high tech’-beelden op een ‘low tech’-manier verwerken op shirts en caps.

Recentelijk hebben ze een capsulecollectie gemaakt met Coca Cola en een heel wijs promofilmpje gemaakt waarin je met de cursor alle hoeken van de metro kan doorkruisen. 

Let op; ga met je muis over het filmpje om in alle hoeken te kijken.

2beentrill

3beentrill

http://www.beentrill.com/

Adidas / Your future is not mine

Adidas wil mensen aanmoedigen om hun eigen toekomst te creëren, ongeacht alle restricties die je worden opgelegd door de samenleving. Adidas bracht al eerder zo’n sterke boodschap naar buiten, met de ‘Creators Never Follow’-campagne, waarin onafhankelijkheid en individualiteit worden aangemoedigd. Bij de nieuwe campagne is een korte film gemaakt die geregisseerd is door Terence Neal. In de film zijn zeven artiesten en influencers te zien.

 

Ok grl / online platform

De meeste traditionele glossy’s voelen achterhaald, toch blijven de onderwerpen voor de doelgroep interessant; beroemde tienersterren, make-up en mode. Ok grl is een online platform dat de bekende onderwerpen brengt, maar ook opkomende digitale sterren laat zien en die je online, op een interactieve manier, over je scherm kan laten dansen.

 

4 OKgrl5 Okgrl

http://www.okgrl.com/

 

RESERVEER NU JE PLEK BIJ DE TRENDSAFARI EN ONTVANG 10 EURO KORTING (geldig tot en met 3 juni)

 

 

Meld je nu aan!

 

all systems go

  Datum:     Maandag 27 juni 2016
  Locatie:     W Hotel & X Bank Amsterdam
  Tijd:      09:00 tot 12:30
 

Prijzen:

   

€99,95,- voor niet-abonnees
€84,- voor abonnees van Textilia, Schoenvisie & Bengels

 

 
Tot en met 2 juli ontvang je op bovengenoemde prijzen €10,- korting!

  directinschrijven

De nieuwe editie van Jan Agelink’s Trendsafari wordt gehouden op maandag 27 juni in het luxe W Hotel en winkelplatform X Bank. Beide zijn gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam.