TOP

Comfort, glamour en veel lagen: dit is een eerste blik op de nieuwe vrouwenmodecollecties voor najaar 2022-2023 [deel 1]

Laag over laag, wijdvallende broeken en de nodige glamour: dit zijn enkele vrouwenmodetrends voor najaar 2022-2023. Een tipje van de sluier met de eerste collectiebeelden voor komend herfst/winterseizoen.

Foto: Cambio

Het najaar van 2022-2023 wordt comfortabel – niet meer weg te denken de afgelopen seizoenen – maar ook duidelijk meer gekleed. In de trends zien we uitersten naast elkaar en opvallend tot elkaar komen. Precies zoals Christine Boland onlangs presenteerde tijdens haar webinar Symbiotic Scenarios en publiceert in de nieuwe special vrouwenmode, die 18 januari 2022 verschijnt. 

Comfort

Comfort wordt vertaald naar prettige materialen – van zacht fleece en teddy en warm corduroy tot fluffy breisels – en comfortabele ruime fits en details (drawstring broeken en rokken) tot verschillende lagen over elkaar: van tops en overhemden naar jacks en bodywarmers. 

Geklede items

Afgelopen najaar was er al een run op meer geklede items als blazers en colberts. In het nieuwe seizoen domineren wijdvallende pantalons en mannenpakken – effen en ton-sur-ton gedragen en vaak ook voorzien van retro ruitprints). Ook gezien en perfect voor de feestdagen zijn glanzende en metallic tops en bottoms.