TOP

Close-up: Nino Sumah

Nino Sumah, die zelf jarenlang zocht naar de perfecte spijkerbroek, is oprichter van Bukser Jeans: formele jeans geïnspireerd op de Scandinavische finesse en eenvoud. Van wie heeft Sumah het meest geleerd en wat zou hij tegen zijn jongere zelf willen zeggen? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Openingsbeeld: achter de schermen bij Bukser Jeans.

Wie is Nino in drie woorden?

“Enthousiast, ambitieus en gedreven.”

Ondernemen is…

“een soort mix tussen een rollercoaster en een puzzel die je elke dag opnieuw mag oplossen. Het is onvoorspelbaar, dynamisch en soms een tikkeltje chaotisch, maar dat is juist wat het zo opwindend maakt. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.”

Van wie heb je het meest geleerd?

“Ik heb veel kunnen leren door mijn verhaal te pitchen bij verschillende ondernemers. Het is eigenlijk een verzameling van inzichten en ervaringen van elke ontmoeting die mijn groei heeft gestimuleerd. Elke pitch is als een stap vooruit, een kans om te leren en te groeien.”

´Onzekerheden maken het

ondernemen een avontuur´

Waar ben je onzeker over?

“Soms vraag ik me af of ik wel genoeg heb geluisterd naar de laatste modetrends of de smaak van onze klanten. Het houdt me alert en moedigt me aan om open te staan voor nieuwe ideeën en meningen. Onzekerheden maken het ondernemen een avontuur.”

Wat zou je doen met een miljoen?

“Ik zou een deel ervan gebruiken om Bukser Jeans op de kaart te zetten met de opvallendste en spraakmakendste reclamecampagne ooit. Denk aan modeshows op unieke locaties en diverse pop-upwinkels. Daarnaast zou ik graag een creatieve samenwerking aangaan met internationale ontwerpers en onze trouwe klanten verrassen met iets speciaals, zoals een limited-edition-lijn.”

Grootste ergenis?

“Ik kan echt gefrustreerd raken als dingen onnodig ingewikkeld worden. Bij Bukser Jeans houden we van een relaxte, maar efficiënte aanpak. Te veel bureaucratie en overbodige rompslomp, daar ben ik niet zo’n fan van.”

Wat is het grootste voordeel aan 2 meter lang zijn?

“Je hebt letterlijk een ‘groter’ zicht op de wereld! Bij Bukser Jeans vinden we het geweldig om mode te creëren die mensen zelfvertrouwen geeft. Lengte kan zeker een bijdrage leveren aan dat gevoel van zelfverzekerdheid. Lange mannen kunnen bepaalde stijlen rocken die echt opvallen.”

Eens maar nooit meer?

“Het impulsief nemen van zakelijke beslissingen zonder degelijk marktonderzoek. Bij Bukser Jeans zijn we helemaal into data-analyse en het doorgronden van de diepste verlangens van onze klanten. Het is essentieel om te zorgen dat we goed geïnformeerde keuzes maken die ons bedrijf niet alleen nu, maar ook op de lange termijn laten groeien.”

Favoriete serie?

‘Game of Thrones’, ook al was het een wirwar van emoties. En laten we eerlijk zijn, de Iron Throne was als de ultieme powerstoel. Ik kon nooit voorspellen wie erop zou eindigen, dát maakte het nog spannender! Winter is helaas voorbij.”

Wat maakt je altijd aan het lachen?

“Stand-upcomedy, vooral van Daniël Arends en Henry van Loon. Die mannen hebben een manier om alledaagse dingen zo grappig te maken.”

Waar komt je liefde voor jeans vandaan?

“Toen ik achttien was, werkte ik in een van de meest stijlvolle herenzaken van Nederland en ontdekte ik de kracht van kwaliteit en de unieke expressie die kleding kan bieden. Maar eerlijk gezegd: zelfs met al die ervaring kon ik nooit die ene perfecte jeans vinden. Dat was mijn aha-moment! Nu, bij Bukser Jeans, brengen we mijn jarenlange liefde voor mode samen met mijn persoonlijke zoektocht naar de ideale jeans. Het voelt als thuiskomen, maar dan in mijn favoriete jeans!”

Duurzaamheid is belangrijk, omdat…

“het niet alleen gaat over het maken van verantwoorde keuzes, maar ook over het positief beïnvloeden van onze wereld. Bij Bukser Jeans zijn we er trots op dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Duurzaamheid is voor ons geen trend, maar een toewijding aan een groenere en eerlijkere toekomst.”

Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen?

“Investeer in leren en blijf nieuwsgierig. In de modebranche, net als in het leven, is continue groei en kennis cruciaal. Blijf up-to-date met trends, maar vergeet niet het fundament te versterken met constante educatie. Het maakt niet alleen mij sterker, maar draagt ook bij aan het succes van Bukser Jeans.”

Wat geeft je energie en inspiratie?

“Mannen met stijl, zoals David Beckham, Leonardo DiCaprio en natuurlijk de iconische Brad Pitt. Vooral wanneer ze zich in formele outfits hullen. Het is – voor mij – die kunst van het formele aankleden die me inspireert. Dat niveau van elegantie en finesse, het is een modefeestje voor mijn ogen!”

Benieuwd hoe Nino zijn dagen invult? In het artikel 9 to 5 met Nino Sumah neemt hij je mee in zijn daily work life.