TOP

De ideale sneakers voor het voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijk luchtige schoenen, zoals Scapino dames sneakers. Sneakers zijn de ideale schoenen voor het voorjaar. Wij helpen je op weg met de keuze voor jouw ideale sneakers dit voorjaar.

Materiaal

Je wilt dat je sneakers even meegaan, zorg daarom dat je kiest voor sneakers van kwalitatief materiaal. Leer is het mooist en gaat het langste mee, maar als je om ethische redenen liever geen leer draagt, zijn er gelukkig mooie alternatieven. Heb je mooie, lage sneakers voor dames op het oog? Buig de schoen even dubbel en kijk naar de grootte van de plooien. Kleine plooien betekent dat de schoen waarschijnlijk snel zal scheuren. Hoe groter de plooien, hoe steviger de kunststof.

Zolen

Tegenwoordig zijn verhoogde zolen aan de achterkant helemaal hip en dat is een goede ontwikkeling, want voor de demping op je knieën is een verhoogde zool veel beter dan van die platte sneakers met een dunne zool. Als je snel last hebt van je knieën is het een goed idee om te kijken naar sneakers met een verhoogde zool met een luchtbubbel erin. Daarnaast bestaan er steeds meer binnenzolen van memory foam, die zich aanpassen aan de vorm van je voet en daardoor heerlijk lopen.

Kleuren

Welke kleur jij kiest voor je sneakers moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar wit, zwart, beige, blauw en groen kunnen eigenlijk altijd wel. Daarnaast zul je in het voorjaar van 2024 veel color blocking zien (dus: verschillende felle kleuren bij elkaar) en is zwart-wit ook helemaal in.

Hoe draag je ze?

Waar de sneaker vroeger vooral een sportschoen was, kun je hem tegenwoordig eigenlijk op elke manier dragen. De sneaker staat altijd goed onder een mooie spijkerbroek, maar kan ook prima onder een rokje of jurkje, dat ziet er heel speels en stoer uit. Ook kan een wat meer geklede sneaker van mooi leer heel goed onder een chique pantalon of kokerrok, voor als je gekleed moet, maar je het wel enigszins speels wil houden.

Hoe houd je ze schoon?

Als je mooie sneakers gekocht hebt, wil je ze zo schoon mogelijk houden. Bescherm je sneakers tegen vocht en vuil door ze elke twee weken in te sprayen met een protectiespray zonder bijenwas (daar worden witte zolen geel van). Doe je sneakers nooit in de wasmachine. Daar laat de lijmlaag die de schoen en de zool bij elkaar houdt van los. Houd je sneakers in plaats daarvan schoon door regelmatig vuil aan te pakken met een vochtige doek, om te voorkomen dat het te diep in de sneaker trekt. Bij schoenenwinkels kun je vaak ook speciale sneaker cleaners kopen. Die zijn uiterst effectief.