TOP

Clean & Unique tekent gedragscode Fair Wear Foundation

Afgelopen maandag heeft de kersverse vereniging Clean & Unique de gedragscode ondertekend voor een collectief lidmaatschap van de Fair Wear Foundation (FWF). Via uniek pilot project gaan Clean & Unique en FWF kleine modebedrijven de kans te geven lid te worden van FWF en de kosten hiervoor onderling te delen.

Deze vorm van lidmaatschap is nieuw voor FWF, daarom is er in eerste instantie een termijn van een jaar afgesproken. Clean & Unique staat voor eerlijke arbeid en streeft naar duurzaam gebruik van materialen. Clean & Unique heeft momenteel zeven deelnemers: Eco Couture, Studio Jux, Merunisha Moonilal, Monkee, De Katoenfabriek, Van Markoviec en Supernana. Het zijn allemaal kleine bedrijven die in verschillende segmenten van de mode-industrie werkzaam zijn; high fashion, hergebruikte sari’s, ecologisch gezeefdrukte T-shirts, outdoor fashion en kinderaccessoires.

Clean & Unique beheert ook de website groenhetnieuwezwart waar kleine modebedrijven kunnen deelnemen aan de community, discussies op het forum en op de hoogte te blijven van informatieve bijeenkomsten.