TOP

City of Sails breidt kledinglijn voor mannen uit

Het Nederlandse merk City of Sails breidt de mannenmodelijn het komende lente- en zomerseizoen flink uit. De nieuwe collectie zal op de Modefabriek te zien zijn.

Naast de eerder gelanceerde shirtcollecties brengt het merk vanaf voorjaar 2011 ook jacks, cardigans, pullovers, poloshirts en bermuda’s op de markt. Distributeur van City of Sails in Nederland, Iemke Roos van Nautico, vertelt over de uitbreiding van de collectie: “We merkten onder ondernemers de behoefte aan een merk dat past in het Nederlandse modebeeld en waarbij de commerciële voorwaarden interessant zijn. Ondernemers zijn klaar met opgelegde minimum orders, lage marges en stijgende adviesprijzen. City of Sails hanteert daarentegen geen orderminima. We ontwikkelden een margesysteem met een zogenaamde ‘korte staffel’, waarmee kleinere zelfstandige winkeliers ook extra marge krijgen.”

 

Het gecoördineerde programma bestaat uit twee leveringen per jaar. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om minimaal vier keer per jaar de collectie aan te vullen met het shirt programma. Het merk heeft een American sportswear en nautische stijltje. De collectie van City of Sails is te zien op de Modefabriek.