TOP

‘EK thuisblijfshirt’ in trek op social media

Enkele voetballiefhebbers bedachten een ludiek shirt met de naam ‘thuisblijfshirt’, naar aanleiding van het uitschakelen van Oranje voor het EK.

Het missen van het EK door Oranje is voor veel voetballiefhebbers een treurige of boosmakende bedoeling. De jongens achter de ‘EK thuisblijfshirts’ presenteren het ‘ Blind(e) Bondscoach shirt’. Het is een knipoog naar de huidige leiding van Oranje. Binnenkort worden er ook ‘reserveshirts’ gelanceerd, waarmee je met een shirt een ander land kunt steunen.

Thuisblijfboys

Op social media is het T-shirt al een hit. De Facebookpagina van de shirts heeft over de 2200 likes en het Twitteraccount is de 6500 volgers gepasseerd. De initiatiefnemers willen vooralsnog anoniem blijven en noemen zichzelf de ‘EK thuisblijfboys’: “Het gaat namelijk niet om ons, wie wij zijn. Het gaat m het product en de hartverscheurende uitschakeling van Oranje die ons toch allemaal pijn doet”, zegt een van hen in een persbericht.

Allemaal een beetje bondscoach

De keuze voor het Blind(e) Bondscoach shirt kwam allereerst doordat de initiatiefnemers niet blij waren met de keuzes van de technische staf: “Daarnaast zijn alle Nederlanders allemaal een beetje bondscoach. We hadden het vast niet slechter gedaan dan de echte. Mensen kunnen dat op grappige wijze uiten met deze producten”, vertelt het brein achter de shirts.

De shirts zijn hier te koop vanaf 14,95 euro voor zowel mannen, vrouwen als kinderen en baby’s. Naast shirts worden er ook telefoonhoesjes, kussens en mokken met de opdruk verkocht.