TOP

Circus Bas Kosters strijkt neer in Paradiso

Laat het spektakel en het showen maar aan Bas Kosters over. Als geen ander weet hij hoe je je nieuwste collectie moet presenteren en daar ook nog een feestje omheen moet bouwen.

Gisteravond liet Bas Koster zijn vrouwenmodecollectie voor zomer 2010 zien in een afgeladen Paradiso. Pers en andere gasten werden bij de ingang door een troepje spinnende en grommende katten verwelkomd, terwijl de luidkeels orerende Wibo Kosters het wachten moest veraangenamen met zijn ‘Poetry Slam Performance’. De geluidskwaliteit in de hal liet wat te wensen over, maar het zullen ongetwijfeld inspirerende teksten geweest zijn waarop Wibo het publiek trakteerde.

De modellen die Bas het plankier op stuurde, lieten daarentegen niets te wensen over! In primaire kleuren, op vrolijk beschilderde klompen, kwamen de nieuwe items van Bas langs. Met het circus en de ballon als inspiratiebron heeft Bas een enorm vrolijke collectie gecreëerd, die enerzijds een lange neus trekt naar de crisis, en er anderzijds slim gebruik van maakt. Glitter, ruches, weelderig bedrukte stoffen, zwierige jurken van de luchtigste voile naast kokette, getailleerde jurkjes van brokaatachtige stoffen, het kan niet op. Maar de slimme toeschouwer weet beter: onafgewerkte naden, een voering die net een centimeter langer is dan het jurkje zelf, de ijle voilen jurk die gemaakt blijkt van aan elkaar genaaide shawls die je op elke straathoek kunt kopen. Geen simpele collectie, maar wel een die op heel veel meisjeslijven geschreven is.