TOP

Cijfers Inretail: omzetontwikkeling modebranche derde kwartaal 2013

Moderetailers sloten het derde kwartaal af met gemiddeld 1,7% minder omzet dan vorig jaar. De verkoop van mannenmode en van bodyfashion was beter dan in 2012, vrouwenmode en kinderkleding bleven achter. Dit blijkt uit de Inretail/ GfK Fashionscan.

In mannenmode draaiden winkeliers een kleine omzetplus van 0,3% en bij de bodyfashionwinkels werd een plus van 1,7% genoteerd. Vrouwenmode bleef met een omzet van -3,2% achter en kindermode sloot het derde kwartaal af met 1,4% minder omzet, meldt Inretail/GfK Fashionscan.

 

Achterstand

Cumulatief gezien (van januari tot en met september) loopt de modebranche 3,8% achter in omzet  vergeleken met dezelfde periode in 2012. Na een verlies van 9,7% in het eerste kwartaal, een kleine min van 0,5% in het tweede kwartaal en een daling in het derde kwartaal van 1,7% toont de modebranche nog een achterstand van 3,8% ten opzichte van vorig jaar.

 

Vrouwenmode leverde met 4,7% omzetachterstand over het lopende kalenderjaar tot nu toe het meest in. Mannenmode loopt na drie kwartalen -3,1% omzet achter, kindermode 4% en bodyfashion -3,4% vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar.