TOP

Chinees sportfashionmerk Erke presenteert zich overtuigend

Het nieuwe Chinese sport- en sportfashionmerk Erke heeft zich donderdag in een perspresentatie geïntroduceerd. Sinds ongeveer een jaar is Erke hard aan de weg aan het timmeren in de Benelux en vanaf september is het ook in de winkels aan te treffen.

Donderdag werden de ambitieze plannen uitgerold door de Erke Sports Den Helder, die de distributie in de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaan doen. Voor de Duitstalige landen is Frank Saeger als country manager aangetrokken. Hij heeft in Duitsland veel ervaring en werkte onder andere voor Reebok.

De plannen van Erke zijn groots. Het hoopt binnen niet al te lange tijd in één adem met Nike, Adidas en Puma te kunnen worden genoemd. Erke, Chinees voor ‘jij overwint’, heeft in China liefst 4500 eigen winkels, een aantal dat hard groeit. Erke maakt sportschoenen, sportkleding, accesoires, jassen en mode-items en komt vooral in sportzaken te liggen. Het richt zich met name op drie sporten: tennis, running en fitness. Het merk levert kwalitatief hoogstaande kleren, maar omdat het alles, van ontwerp tot productie, in eigen hand heeft kan het merk met gunstige marges de prijs erg laag houden.

Erke heeft voor de sportmarkt een aantal revolutionaire ideeën. In China brengt het merk twaalf keer per jaar een nieuwe collectie. In de mode komt dit vaker voor, in de sportmarkt is het ongekend. Voor Europa kiezen de distributeurs voorlopig voor een iets traditionelere weg, met ‘slechts’ vier collecties per jaar. Maar ook op andere gebieden heeft het merk vooruitstrevende ideën. In overleg met detaillisten is er veel mogelijk, zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor exclusiviteit voor een bepaald deel van de collectie in een bepaalde regio.

Binnenkort krijgt het merk in Nederland waarschijnlijk een eigen winkel. Daarnaast gaat over een aantal weken meerdere sponsoroveréénkomsten met bekende Europese sporters bekend maken.