TOP

Cheap Monday hergebruikt jeans

Na de ketens H&M, Weekday en &Other Stories gaat moederbedrijf Hennes & Mauritz AB nog een stapje verder in het verduurzamen van de organisatie. Het jeansmerk Cheap Monday komt dit najaar met een recycle collectie.

Het Zweedse denim merk, dat bekend staat om de uniseks skinny jeans, lanceert komende oktober een capsulecollectie bestaande uit items gemaakt van gedragen stoffen. De kledingstukken zijn uit elkaar gehaald en handmatig opnieuw verwerkt tot kenmerkende Cheap Monday items als de Tight jeans, bomber jacks, sweatshirts en T-shirts. Met deze collectie wil het merk laten zien dat elk bedrijf in staat is om een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de maatschappij. De prijzen liggen tussen de 40 en 160 euro. De lijn is verkrijgbaar via geselecteerde retailers en de Cheap Monday winkel in Londen. 

Onlangs maakte zusterbedrijf Weekday bekend dat het onder de naam ‘Remains’ een collectie maakt van restpartijen. H&M, dat ook deel uitmaakt van hetzelfde concern, biedt al langer jaarlijks de duurzame Conscious collectie aan. Hierbij maakt de retailer onder meer gebruik van ecologisch geteelde katoen. 

Cheap monday recycling 2