TOP

Chanel opent hoofdkantoor aan Amsterdamse Zuidas

Chanel heeft voor bijna 45 miljoen euro een toren aan de Amsterdamse Zuidas gekocht. Het internationale hoofdkantoor van het parfumhuis gaat zich hier vestigen.

Chanel heeft een toren aan de Amsterdamse Zuidas gekocht. Het modehuis betaalde hiervoor 44,5 miljoen euro aan projectontwikkelaar G&S. Het hoofdkantoor van Chanel gaat zich in april 2015 in het pand vestigen. De toren is nu nog in aanbouw.

Parfumhuis

Het parfumhuis van Chanel, dus niet het modehuis, neemt één etage van het zeven verdiepingen tellende gebouw ‘1000 Mahler’ in gebruik. De rest van de toren wordt verhuurd aan andere bedrijven, waaronder een headhuntersbureau. Het is niet bekend of Chanel ook de begane grond van het gebouw in gebruik neemt. Aan de Amsterdamse Zuidas zitten verder veelal banken, verzekeraars, accountantskantoren en advocatenkantoren. 

Zoetermeer

De financiële holding van Chanel is al met een kantoor in Nederland gevestigd. In Zoetermeer werken momenteel 36 mensen voor het bedrijf. Ook is in Zoetermeer een groot aantal dochterbedrijven ondergebracht. Het Franse merk heeft een boetiek op de P.C. Hooftstraat. Is Chanel binnenkort ook te koop in Rotterdam?

Winst

Chanel International boekte in 2013 een winst van ruim een miljard dollar. De omzet bedroeg dat jaar 6,8 miljard dollar. 

Lees ook: Inditex ontwijkt belasting in Nederland