TOP

CBW-Mitex Award voor TMO-scriptie ‘Get Social or Get Out’

Laura Hilderink en Noortje van Sambeek hebben de CBW-Mitex Award toegekend gekregen voor de beste scriptie van 2013. De award is uitgereikt tijdens de diploma-uitreiking op de Hogeschool voor Modemanagement (TMO). Er waren vijf scripties genomineerd.

De strijd om de CBW-Mitex Award is dit jaar uitgemond in een nek-aan-nekrace. De scriptie van Laura Hilderink en Noortje van Sambeek met het thema ‘Sociale media’ heeft uiteindelijk gewonnen van de scriptie van Daniek van Son en Joyce Hol met het thema ‘Never out of stock’. Beide scripties scoorden hoog op actualiteit en relevantie voor de branche. Laura en Noortje gaven met hun scriptie ‘Get Social of Get out’ de doorslag bij de jury door hun innovatieve insteek van het onderwerp en de praktische uitwerking naar een concreet stappenplan voor modemerken. Hiermee kunnen merken stapsgewijs een zinvolle social media strategie ontwikkelen, gericht op klantenbinding en online interactie.

Jury
De jury bestond dit jaar uit twee vertegenwoordigers vanuit de branche. Harry Bijl, innovator bij branche-organisatie CBW-Mitex, en Bjorn Hilleström, directielid van Oger. Verder waren er twee juryleden vertegenwoordigd vanuit TMO. Eric Gielis, medecoördinator afstuderen, en Chris van Veldhuizen, medecoördinator afstuderen en vakgroepspecialist onderzoeksmethoden. Harry Bijl reikte de award uit aan de dames. Naast de award bestaat de prijs uit een geheel verzorgde reis naar een modestad naar keuze.

TMO Business in Fashion Award
Tijdens de diplima-uitreiking reikt TMO elk jaar ook een prijs uit aan de student met de beste stagebeoordeling in combinatie met het hoogste cijfergemiddelde. De Hogeschool wil met deze prijs studenten belonen die tijdens de studie opgedane kennis en ervaring op de juiste manier weten in te zetten in de praktijk. Deze prijs viel ook in handen van Laura Hilderink. Zij had een uitmuntende stagebeoordeling en een hoog cijfergemiddelde. De award, in de vorm van een Fashioncheque, heeft zij ook in ontvangst mogen nemen.